Samtlige landets kommuner har nu støtte- og kontaktpersoner tilknyttet og flere målgrupper får tilbudt hjælp. Det viser ny lovovervågning, som Servicestyrelsen har lavet for Socialministeriet.
Typisk er brugerne, der er omfattet af ordningen, socialt isolerede og har svært ved at benytte kommunens ordinære tilbud. SKP-ordningen tilbyder de socialt udsatte en støtte-og kontaktperson, der støtter brugeren i at få kontakt med omverdenen og blive i stand til at benytte allerede etablerede tilbud.
Servicestyrelsens lovovervågning viser blandt andet, at:
- Samtlige 98 kommuner har nu etableret en SKP-ordning
- Knap 40 procent af alle SKP-forløb er en succes. Det vil sige, at borgeren med hjælp fra støtte-og kontaktpersonen får kontakt til etablerede tilbud eller sundhedsvæsenet, som eksempel sagsbehandler eller psykiatrien. Tallet er højt i forhold til de komplekse problemstillinger, som brugerne har.
- Succesraten er hele 65 procent for de hjemløse, der har været tilknyttet ordningen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.