Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mere fokus på forebyggelse

Regeringen fremsætter et ændringsforslag, så kommunerne får større økonomisk sikkerhed på kommunal medfinansiering på sundhedsområdet
7. APR 2011 6.00

Det oplyser formand for KL, Jan Trøjborg (S), efter onsdagens møde mellem KL og regeringen: 

- Det er meget vigtigt, at vi udvikler sundhedssektoren, så der i de kommende år lægges større vægt på den forebyggende indsats. Det er en nødvendig omstilling de kommende fem-ti år. Men kommunerne skal have nogle ordentlige økonomiske vilkår, når denne omstilling skal gennemføres, siger Jan Trøjborg.

- Jeg er derfor glad for, at indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) er indstillet på at fremsætte et ændringsforslag til den fremsatte lov om kommunal medfinansiering på sundhedsområdet, så de væsentligste kommunale synspunkter imødekommes. Regeringen har lovet os, at kommunerne får pengene tilbage, hvis vores udgifter til sundhedsopgaver vokser mere end forudsat på grund af høj aktivitet på sygehusene. Vi har også fået løfte om, at taksterne for betaling ikke kan ændres henover året, og det medvirker også til større budgetsikkerhed, siger Jan Trøjborg.

- Det er helt afgørende for kommunerne, at de ikke risikerer en regnskabssanktion, fordi der skal betales mere til regionerne for sundhedsopgaven end forudsat. Vi er nu enige om, at medfinansieringsudgifterne holdes uden for den såkaldte serviceramme, og det er vi meget tilfredse med.