
Trækker en sag ud i unødigt lang tid, eller viser sagsbehandleren sig at være en ekskæreste, så kan borgerne i 20 kommuner gå til en uvildig borgerrådgiver for at få hjælp. Og det tilbud benytter mange borgere sig af.
København indførte som den første tilbuddet i 2004, og her er behovet kun steget. Sammenlignet med for seks år siden afsluttede borgerrådgiveren 400 klagesager mere i beretningen for 2011.
Samme udvikling ses i Høje-Taastrup. I beretningsåret 2008 modtog borgerrådgiveren 186 klager mod 540 klager sidste år.
Noget tyder på, at borgerne ikke er sure uden grund. I København fandt borgerrådgiveren i sidste periode fejl i 64 pct. af de undersøgte sager, og i Viborg fik borgerne sidste år medhold i 67 pct. af de påklagede forhold. Faxe modtog sidste år 27 færre nye klager i forhold til året før, men alligevel udtalte borgerrådgiveren kritik i 51 flere sager.
I august sidste år proklamerede S og SF, at alle kommuner skulle have råd til en borgerrådgiver, hvis de to partier vandt valget. Det gjorde de tre uger senere, men nu er tonen anderledes gådefuld.
- Nu forhandler vi med kommunerne, og der må man tage de ting op, som både kommunerne er interesserede i, og som regeringen kan se, at der er råd til at lave, siger Simon Kollerup, kommunalordfører for Socialdemokraterne.
Læs hele historien i Kommunen
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.