DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Læger beder Folketinget genoverveje placering af helikopter

KORT NYT31. JUL 2020 9.08

Læger, som arbejder på de landsdækkende akutlægehelikoptere, forsøger nu at få Folketingets sundhedsudvalg til at ændre placeringen af helikopterne. Det sker i sidste øjeblik, før den fjerde helikopter efter planen rykker nordpå til Saltum fra sin midlertidige base i Aalborg næste år, skriver DR.

- Vi mener bestemt ikke, at borgerne i Nordjylland skal have en ringere dækning. Vi mener blot, at man med den baseplacering, der er lagt op til, får en ringere løsning, end vi kunne få ved at gentænke placeringen.  Borgere i andre dele af landet vil kunne få meget, meget langt til en akutlægehelikopter, hvis der skulle være behov for det, siger præhospital akutlæge og talsmand for lægerne Søren Steeman Rudolph.

Også Danske Regioner har argumenteret for, at man burde placere den nordjyske helikopter i Brovst, rykke helikopteren i Skive til Herning og flytte helikopteren i Billund til Assens samt beholde den østdanske placering i Ringsted. Anlægget af den nye base i Saltum er dog allerede i gang.

ak