Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommuner får nej til psykiatri

Kommuner får nej til psykiatri

Gladsaxe og Gentofte kommuner har fået afslag på at overtage Distriktspsykiatrien som en del af frikommuneforsøget
15. MAJ 2012 7.02

GLADSAXE / GENTOFTE: De to kommuner havde som del af frikommuneforsøget ansøgt om lov til at overtage ansvaret for Distriktspsykiatrien, som er den udgående og lokalt forankrede del af den psykiatriske behandling, fra Region Hovedstaden. Men Økonomi- og Indenrigsministeriet siger nej, oplyser kommunerne.

Målet med forsøget var at skabe en tættere sammenhæng mellem den psykiatriske behandling, der i dag ligger i regionen, og den socialpsykiatriske og beskæftigelsesrettede indsats i kommunerne. For det første for at sikre, at ingen borgere falder mellem to stole, for det andet for at give borgerne de bedste muligheder for at leve livet på egne præmisser og bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S) ærgrer sig over, at kommunerne ikke får lov at gå videre med planerne:

- Frikommunerne er fra flere sider blevet kritiseret for ikke at tænke ambitiøst eller visionært. Her er så et forsøg, som er både ambitiøst og visionært, og samtidigt til gavn for borgerne, og så får vi et nej. Det er meget ærgerligt, siger Karin Søjberg Holst.

Også i Gentofte ærgrer borgmester Hans Toft (K) sig over afslaget.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi ikke har fået forsøget godkendt. Men vi har vist, at borgerne har brug for, at behandling og støtte hænger bedre sammen. Jeg håber, at vi, i de videre drøftelser kan finde sammen med ministeriet og regionen, og finde andre løsninger på den udfordring, siger Hans Toft.

bi

Foto: Colourbox