Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køges tidligere direktør betaler 690.000 kr. tilbage

Tidligere direktør og konstitueret kommunaldirektør Tim Andersen har nu frivilligt valgt at betale seks måneders løn tilbage til Køge Kommune. Dermed afblæses den retssag, som skulle have startet i dag
6. FEB 2012 6.06

KØGE: - Jeg er meget tilfreds med, at Tim Andersen her i sidste øjeblik selv har valgt at acceptere afgørelsen fra Kommunernes Lønningsnævn og betaler de seks måneders løn tilbage, som han skylder os fra hans fratrædelse i Køge. Vi havde selvfølgelig allerhelst været dette forløb foruden, men ret skal være ret - og vi har fået det, vi gik efter, siger borgmester Marie Stærke (S) om sagen, som skulle have kørt ved Østre Landsret den 6. og 8. februar 2012, men altså nu er aflyst.

Tilbagebetalingen udgør seks måneders løn plus renter, som samlet set er ca. 690.000 kr.

Tim Andersen forlod Køge Kommune tilbage i februar 2008 til fordel for en ny stilling som kommunaldirektør i Lyngby-Taarbæk.

Kommunernes Lønningsnævn konkluderede senere, at hans fratrædelsesaftale var ulovlig, og dermed har Køge Kommune som offentlig myndighed været forpligtiget til at stævne Tim Andersen for at få tilbagebetalt seks måneders løn.

 

lcl/ka