Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Intens debat om Brønderslev-dokumentar

Holdet bag 'Børnene fra Brønderslev' debatterede i dag med sine kritikere på AGORA

Af Benjamin Holst, [email protected]

En sagsbehandler modtog mere end 100 hademails efter sin deltagelse i DR Dokumentaren 'Børnene fra Brønderslev'. En oplevelse, der har fået hendes mand, TV2-journalisten Niels Gorm Andersen, til at anklage holdet bag dokumentarfilmen for 'lynching for åben skærm'. De to parter debatterede i dag på AGORA, Kommunen og dknyt's nye debatportal.

- Problemet er jo, at for hver gang du bruger 30 sekunder på dramaet, så er du nødt til at bruge tilsvarende 30 sekunder mindre på fakta, skriver Niels Gorm Andersen.

- Den manøvre mislykkedes totalt i programmet. For der blev skåret så væsentlige ting ud af forløbet, at min hustrus håndtering af den socialt udsatte familie på den måde kom til at fremstå som sjusket og inkompetent. Samtidig kom programmet af de samme årsager til at hvidvaske Lolland og Skanderborg, skriver han.

DR samarbejde godt med Brønderslev
DR blev i debatten repræsenteret af dokumentarfilmens tilrettelægger Irene Thyrri, som blandt andet fremhævede det gode samarbejde med Brønderslev Kommune i forbindelse med produktionen.

- Hverken jeg eller andre af DRs involverede medarbejdere havde på nogen måde forudset at programmet skulle føre til en lynchstemning, og vi havde ikke til hensigt at hænge en enkelt person ud, skriver Irene Thyrri.

Debatten roterede hovedsagligt omkring sagsbehandlerens rolle i sagen samt ansvarsfordelingen mellem Lolland og Brønderslev.

- Det er i øvrigt vigtigt i denne debat, at slå fast at medarbejderen ikke har været en 'underordnet sagsbehandler' som Niels Gorm Andersen har skrevet i sin kronik. Hun er i dag chef for Børn og Kultur i Brønderslev Kommune, og har igennem flere år været faglig leder af familie afdelingen. I den egenskab har hun ofte udtalt sig i medierne omkring Brønderslev sagen, så det virkede naturligt at det var hende, der stillede op til interview, skriver Irene Thyrri.

Hverken Lolland eller Brønderslev har i øvrigt ønsket at medvirke.