- Kommunerne river sig i håret over, at de ikke kan kontrollere handicapordningerne. Det er især bureaukratiet, der er svært, idet kommunerne skal give tilskud, men er ikke selv arbejdsgiver, og på den måde ikke kan styre, hvad der foregår, siger konsulent i KL, Rigmor Lond, til Århus Stiftstidende.
Som handicaphjælper er man lønnet af kommunen, men ved hjælp af den såkaldte BPA-ordning fra 2009 er det den handicappede selv, der er arbejdsgiver. Tal fra Servicestyrelsen afslører, at hveranden kommune ikke fører det årlige tilsyn. Dermed er det let for hjælpere at udnytte de dybt afhængige handicappede ved at tage flere vagter end tilladt, fuske med vikartimer og tilgodese deres egne behov.
Også arbejdsforholdene for handicaphjælpere halter. Langt de færreste handicappede arbejdsgivere har nemlig overenskomst. Siden BPA-ordningen trådte i kraft, er en stribe private virksomheder, der varetager arbejdsgiverrollen for den handicappede, dukket op. En stor del er gået konkurs, lige så hurtigt som de er dukket op.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.