Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regioner gransker stor handicap-aktør

Danske Regioner går nu ind sag om Bruger Hjælper Formidlingen, der i en årrække ulovligt har skjult hvor mange penge, ledelsen har fået i løn
KORT NYT22. MAJ 2012 9.10

HOVEDSTADEN: På baggrund af, at Radio24syv har afsløret, at Bruger Hjælper Formidlingen seks år i træk ulovligt har skjult, hvor mange penge der går i løn til ledelsen, er formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman (S) nu gået ind i sagen om firmaet, der formidler hjælp til handicappede for kommuner og regioner. En gennemgang af firmaets regnskaber viser, at firmaet fra 2000 til 2010 overførte 63 mio. kr. til sit moderselskab.

- Vi vil granske sagen nøje og bede vores jurister kigge på, hvilke muligheder vi har for at få de her forhold bragt i orden. Vi kan naturligvis ikke have, at firmaer vi arbejder sammen med ikke overholder den gældende lovgivning, siger Astman.

Region Hovedstaden har en kontrakt med Bruger Hjælper Formidlingen til en værdi af 181 mio. kr. om året. Bruger Hjælper Formidlingen siger til B.T., at firmaet vil overveje, om lønnen til ledelsen skal oplyses fremover. Firmaet siger, at det er af konkurrencehensyn, at det indtil nu ikke har oplyst løn til ledelsen.

ka