Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Handicappede advares mod useriøse firmaer

Personkredsen bag krakkede HandiHelp er igen aktive med firmaer inden for BPA - Borgerstyret Personlig Assistance
21. NOV 2011 7.00

LandsOrganisationen for Borgerstyret Personlig Assistance - LOPBA - opfordrer nu sine medlemmer til at se sig rigtig godt for, før de entrerer med nogle af de handicaphjælperfirmaer, der skyder op i denne tid.

Det gælder senest firmaerne Akutvikar ApS med hjemmesiderne akutvikar.com og plejedatabasen.dk, som LOPBA konstaterer drives af de samme folk, der drev HandiHelp, der gik konkurs i juli.

Forud for konkursen blev Handihelp mistænkt for groft misbrug af midler til BPA, i tv-programmet Operation-X 'I kørestol og Lamborghini'. Handihelp udsendte angiveligt store regninger for fiktive og ikke-bestilte ydelser til flere kommuner. Mistanken førte til, at Sabit Tüfekci blev politianmeldt og til Ekstra Bladet fortæller han, at hans forhold fortsat undersøges.

BPA-ordningerne i HandiHelp blev solgt af konkursboet til Activ HandiService, der gik konkurs i november.

Tillid nødvendig
Tüfekci har forsøgt at fortsætte som BPA-leverandør under flere forskellige navne: VikarTeamet, HelpcareDanmark og CareVikar.

Et fællestræk for VikarTeamet, HelpcareDanmark, CareVikar og nu Akutvikar/Plejedatabasen er, at personkredsen bag i alle tilfælde er uklar og uoplyst på hjemmesiderne. Et andet fællestræk er forsøget på at hverve kunder ved hjælp af spam-mails. Desuden at det hver gang oplyses, at firmaet har mange års erfaring, med ydelser indenfor handicapområdet og personer med et stort hjælpebehov, men uden konkrete og troværdige referencer anført.

LOBPA opfordrer til, at man ikke lader sig registrere i bruger/hjælpe-databaser eller hos vikarformidlere, med mindre man har tillid til ejerkredsen bag og tror på, at de både har vilje og evne til at håndtere ens oplysninger korrekt.

ka


LOBPA er en demokratisk, borgerstyret, nonprofit organisation, der er etableret og styret af borgere, som alle har borgerstyret personlig assistance, BPA.

LOBPA blev etableret i november 2008 og er oprettet af en række personer med tilknytning til blandt andre Dansk Handicap Forbund, RYK - Rygmarvsskadede i Danmark, Muskelsvindfonden, Landsforeningen af Polio-, Trafik og Ulykkesskadede, Spastikerforeningen og Scleroseforeningen.