Horsens vil ikke rive ned og stiler mod dispensation fra ghettoloven
Fra Sundparken
Foto: Simon Jeppesen, Ritzau Scanpix

Horsens vil ikke rive ned og stiler mod dispensation fra ghettoloven

Der skal i stedet bygges nye private eje- og lejeboliger i og omkring boligområdet Sundparken.
12. FEB 2019 9.46
TEMA: Ghettoplan

HORSENS: Ingen boliger skal rives ned - tværtimod skal der bygges massevis af nye private leje- og ejerboliger i og omkring Sundparken, lyder det fra Horsens Kommune, der med den plan er nødt til at søge bygnings- og boligministeren om dispensation fra ghettolovens krav om at komme helt ned på 40 pct. almene familieboliger i 2030.

- Vores klare prioritering er salg og ikke nedrivning. For vi har nogle gode og nyrenoverede boligkarreer i Sundparken, der absolut ingenting fejler. Og hvis vi river halvdelen af bygningerne ned, river vi samtidig en masse familier op med rode. Det er der ingen grund til, siger borgmester Peter Sørensen (S).  

Planen går i stedet ud på at anlægge rekreative og grønne områder, samt nye gangsti- og cykelstiforbindelser ind til resten af byen. Samtidig skal der satses på at få flere beboere i uddannelse eller i beskæftigelse - især skal de 16-25-årige opkvalificeres.

Fremskudte indsatser
- Vi skal have Sundparken væk fra ghettolisten inden 2021, og vi har en omfattende plan, der er meget ambitiøs, men som vil gavne både familierne i Sundparken og Horsens som helhed, siger Michael Nedersøe (DF), formand for byrådets taskforce, der skal få Sundparkens ghetto-stempel væk inden udgangen af 2021.  

Han tilføjer, at taskforcen allerede har sat gang i en række fremskudte indsatser på beskæftigelses- og uddannelsesområdet og på fritidsområdet.  

Det handler blandt andet om særlig indsats over for beboere på kontanthjælp, dagpenge, uddannelseshjælp og integrationsydelse. Indsatsen varetages af et tværfagligt team bestående af virksomhedskonsulenter og beskæftigelsesrådgivere, og teamet, som også skal informere om mulighederne for repatriering, holder til i en job-bus parkeret midt i Sundparken.   

Peter Sørensen oplyser samtidig, at de fysiske rammer på Langmarkskolen er nedslidte og trænger til nye faciliteter, så skolerenovering bliver også en del af planen.

ka

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt