

ODENSE: Den planlagte lukning af hovedfærdselsåret Thomas B. Thrigesgade har været det ubetinget største politiske diskussionsemne i de seneste fire årtier i Odense - og er nu også blevet valgkampstema.
En fire-sporet vej, som de seneste 40 år har skåret byens middelalder-centrum i to dele, skal over de næste seks år omdannes til boliger, kultur og erhverv med p-anlæg under jorden og grønne byrum over jorden.
Venstre var før enig i projektet, men ifølge Orientering på P1 har partiet fortrudt og går nu til valg på ikke nødvendigvis at lukke vejen - i bekymring over konsekvenserne for butikslivet. V er i valgforbund med K og DF, som derimod går ind for lukningen af vejen.
Vejprojektet, der tonsede gennem bymidten i 1970, har været udsat for krafig kritik lige siden. Og efter adskillige forslag blev byrådet i 2008 enige om et projekt, der lukker for bilkørsel.
Alt imens går projektet sin gang i partnerskabet bag byomdannelsesprojektet 'Fra Gade til By', og i denne uge blev en række firmaer udvalgt til at bygge på de attraktive grunde.
Byggeriet i området går i gang i midten af 2014, hvor Fra Gade til By starter anlæggelsen af den ca. 30.000 m2 store underjordiske p-kælder med plads til ca. 1100 biler, som skal danne fundamentet for de kommende bygninger.
Fra 2014 til 2020 omdannes Thomas B. Thriges Gade til en sammenhængende, mangfoldig, bæredygtig og tætbebygget ny bydel.
I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og ca. 500 arbejdspladser.
Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie og gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania.
Projektet koster 852 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 342 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.