Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

G4S stopper aktiviteter på Vestbredden

Verdens største sikkerhedskoncern, G4S, har i morges meddelt, at selskabet vil stoppe en række af sine aktiviteter i de ulovlige bosættelser på Vestbredden
11. MAR 2011 11.51

Det sker efter, at DanWatch har afsløret, at selskabet leverer sikkerhedsydelser til blandt andet checkpoints og fængsler på Vestbredden.

G4S skriver ifølge DanWatch i et statement i dag, at deres sikkerhedsydelser på Vestbredden ikke er i overensstemmelse med selskabets etiske politiker, selvom deres ydelser 'hverken er diskriminerende eller kontroversielle'.

-Vi har konkluderet, at vi, for at sikre at vores forretningsaktiviteter er i overensstemmelse med vores etiske forretningspolitik, vil arbejde på at komme ud af et antal kontrakter i området', skriver juridisk direktør SørenLundsberg.

De pågældende aktiviteter drejer sig blandt andet om servicering af sikkerhedsudstyr til checkpoints ved muren/hegnet, fængsler og politistationer på Vestbredden.

G4S har hyret juraprofessor Hjalte Rasmussen fra Københavns Universitet til at undersøge lovligheden af deres aktiviteter på Vestbredden. Han har konkluderet, at ingen af aktiviteterne strider mod international ret. Herefter har G4S sagt, at det ikke er nok kun at vurdere lovligheden - da det også er et spørgsmål om etik.

'Den juridiske vurdering er nødvendig, men ikke tilstrækkelig,' sagde Søren Lundsberg i februar til DanWatch: 'Den etiske del er det, der tager tid at diskutere både med den lokale ledelse, og den region Israel, hører til.'

Nu er selskabet altså kommet frem til, at en del af aktiviteterne strider mod deres egne etiske retningslinjer. Og G4S vil i den kommende tid arbejde på at komme ud af de pågældende kontrakter.

ka


Foto: http://www.flickr.com/photos/chris-yunker/with/2542674191/