dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Fyret kommunaldirektør bliver direktør i Frederikshavn

Fyret kommunaldirektør bliver direktør i Frederikshavn

Ny teknik- og kulturdirektør kommer med stor erfaring fra Faxe.
27. AUG 2020 15.51

FREDERIKSHAVN: Thomas Eriksen er ansat som Frederikshavn Kommunes nye direktør med ansvar for teknik- og kulturområdet. Det vedtog byrådet onsdag aften efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg, oplyser kommunen.

Den nye direktør har været kommunaldirektør i Faxe fra 2013 indtil marts i år, da et flertal i økonomiudvalget her besluttede at fyre ham efter et uventet merforbrug og med et ønske om 'en anden profil'.

Thomas Eriksen er 48 år, uddannet ingeniør og blev udnævnt som teknisk chef i Christiansfeld i 2001. Siden kom han til Faxe, hvor han har været teknisk direktør og økonomidirektør og i perioder også skoledirektør og direktør for ældre & sundhed.

Stærk direktør

- I Frederikshavn har vi brug for en stærk direktør, der kan være med til at sætte retningen og medvirke til, at vi kan fortsætte med at udvikle os i forhold til service, bosætning, erhverv og udvikling af hele vores lokalsamfund. Og det har vi sikret med ansættelsen af Thomas Eriksen, udtaler borgmester Birgit S. Hansen (S).

- Vi får en meget kompetent og visionær ny direktør. Jeg glæder mig til at se Thomas Eriksen på et stærkt hold, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch, som indtil oktober også har posten som teknik- og miljødirektør, og som har bebudet, at han fratræder til  august næste år, når hans kontrakt udløber.

Thomas Eriksen tiltræder den 1. oktober i  direktørstillingen, som er nyoprettet.

- Fra sidelinjen har jeg fulgt Frederikshavn Kommune, som er i en rivende udvikling. Jeg er glad for nu at blive en del af holdet og glæder mig til at samarbejde med mine nye kolleger, erhvervsliv, foreningsliv og borgere om den fremadrettede udvikling af en spændende kommune. Jeg ser frem til sammen med min familie at skabe en ny fremtid i Frederikshavn, lyder det fra Thomas Eriksen.

ak