Faxe har fyret kommunaldirektøren

Udsigten til uventet merforbrug på 31 mio. kr. har fået økonomiudvalget til at afskedige kommunaldirektøren.
11. MAR 2020 9.10

FAXE: Økonomiudvalget i Faxe Kommune har besluttet at afskedige kommunaldirektøren siden 2014, Thomas Eriksen. Det oplyser flere lokale medier.

Fyringen er ifølge TV2 Øst sket på grund af udsigten til besparelser og udsigt til et uventet merforbrug på 31 mio. kr. på velfærdsområdet, og med begrundelsen, 'at økonomiudvalget ønsker en anden profil til den fremadrettede ledelse af Faxe Kommune'.

Thomas Eriksen har været i Faxe Kommune siden 2009, hvor han kom fra Haderslev Kommune til en stilling som direktør for teknik og miljø. Han er oprindeligt uddannet ingeniør og har blandt andet suppleret med en master i offentlig ledelse. 

I 2014 afløste han Ole Møller som kommunaldirektør, hvor han havde været konstitueret siden 2013.

Hans afskedigelse skabte uenighed mellem partierne på økonomiudvalgsmødet, hvor sagen blev behandlet som en lukket personalesag.

S og EL mente, at økonomichefen og fagdirektøren skulle holdes ansvarlige for merforbruget. V, DF og Borgerlisten mente til gengæld, at det var kommunaldirektørens ansvar, og dermed er der nu en ledig stol for bordenden i Faxe. Beslutningen skal dog træffes endeligt på byrådets møde i morgen, torsdag. 

ibs