Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forældre-samtykke skal sættes ud af kraft

Kommunerne skal have bedre adgang til at undersøge, om der foregår overgreb eller misrøgt af børn i en familie, mener SATS-pulje partierne
14. NOV 2011 11.42

Social - og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har sammen med satspuljepartierne besluttet, at det skal være muligt at få adgang til hjemmet hos familier med børn, der er alvorlig bekymring for. Det oplyser Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren har sammen med partierne bag satspuljen aftalt, at kommunerne i helt særlige sager får mulighed for at undersøge forholdene i et hjem - og herunder gennemføre en samtale med et barn - uden forældrenes samtykke.

I langt de fleste sager ønsker forældrene at samarbejde om støtten til deres børn. Imidlertid er der nogle få sager, hvor kommunerne på trods af alvorlige underretninger ikke har haft mulighed for at undersøge, hvilke forhold børnene lever under, og hvordan de trives. F.eks. fordi forældrene er blevet væk fra aftalte møder eller ikke har lukket op, når kommunen er kommet på besøg.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:

- Vi skal give alle børn gode opvækstvilkår. Og hjælpe de børn, der har det ekstra svært. Der har været sager, hvor det er lykkedes forældre at skjule alvorlige overgreb. Det skal vi gøre alt hvad vi kan for at forhindre. Derfor er jeg også glad for at satspuljepartierne samlet har bakket op om, at det skal være muligt at få forholdene belyst fuldt ud, hvis der er alvorlige underretninger. 

Lovforslaget fremsættes i foråret 2012.

mou