Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flertal ønsker udenlandske ejere af sommerhuse

Et lille flertal af danskerne vil ophæve den årtier gamle regel, som forbyder udlændinge at købe sommerhus i Danmark
KORT NYT29. JUL 2011 7.22

Et lille flertal af danskerne mener, at udlændinge skal have lov til at købe danske sommerhuse. Det fremgår af en måling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

49 pct. er enige i, at loven, der forhindrer udlændinge i at købe sommerhuse på dansk jord, bør ændres. 44 pct. mener, at reglerne bør bevares, mens 7 pct. ikke har taget stilling.

Da Danmark indtrådte i det europæiske fællesskab i 1973, blev der indført en særregel, der forhindrer udenlandske statsborgere i at købe en feriebolig. Men KL mener, at den regel klinger noget hult, når danskere har mulighed for at købe sommerhus i bl.a. Frankrig og Sverige.

- Rent principielt er det ikke rimeligt, at danskerne kan købe sommerhus i udlandet, når udlændinge ikke må købe i Danmark. Så fra kommunernes side kan vi bestemt ikke have noget imod, at reglerne bliver ændret. Tilførslen af købekraft vil understøtte væksten i Udkantsdanmark og forbedre servicesektoren for de faste beboere, siger KL's næstformand, Erik Fabrin (V). 

Men justitsminister Lars Barfoed (K) vil fastholde erhvervelseslovens bestemmelser, selv om han erkender, at en lovændring kan skabe vækst i Udkantsdanmark på kort sigt. Ministeren siger:

- Vi kan ikke på så fundamentalt et område lave reglerne om, bare fordi vi her og nu har et stagnerende boligmarked. Hvis vi først giver slip på denne særregel, kan vi ikke få den tilbage. På lang sigt sørger reglen for, at danskere kan købe et sommerhus til rimelige penge, siger Lars Barfoed.

krn