Et lille flertal af danskerne mener, at udlændinge skal have lov til at købe danske sommerhuse. Det fremgår af en måling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.
49 pct. er enige i, at loven, der forhindrer udlændinge i at købe sommerhuse på dansk jord, bør ændres. 44 pct. mener, at reglerne bør bevares, mens 7 pct. ikke har taget stilling.
Da Danmark indtrådte i det europæiske fællesskab i 1973, blev der indført en særregel, der forhindrer udenlandske statsborgere i at købe en feriebolig. Men KL mener, at den regel klinger noget hult, når danskere har mulighed for at købe sommerhus i bl.a. Frankrig og Sverige.
- Rent principielt er det ikke rimeligt, at danskerne kan købe sommerhus i udlandet, når udlændinge ikke må købe i Danmark. Så fra kommunernes side kan vi bestemt ikke have noget imod, at reglerne bliver ændret. Tilførslen af købekraft vil understøtte væksten i Udkantsdanmark og forbedre servicesektoren for de faste beboere, siger KL's næstformand, Erik Fabrin (V).
Men justitsminister Lars Barfoed (K) vil fastholde erhvervelseslovens bestemmelser, selv om han erkender, at en lovændring kan skabe vækst i Udkantsdanmark på kort sigt. Ministeren siger:
- Vi kan ikke på så fundamentalt et område lave reglerne om, bare fordi vi her og nu har et stagnerende boligmarked. Hvis vi først giver slip på denne særregel, kan vi ikke få den tilbage. På lang sigt sørger reglen for, at danskere kan købe et sommerhus til rimelige penge, siger Lars Barfoed.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.