Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tyske ejere vil bare lade sommerhuse stå tomme

To vestjyske borgmestre kan ikke gå ind for initiativet fra Lolland om at ændre på den danske sommerhus-særstilling i EU
28. JUN 2011 10.33

VARDE / RINGKØBING: Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner ønsker at bevare reglerne omkring salg af sommerhuse til udlændinge. Dermed advarer de mod det ønske, som Lolland og Vesthimmerland kommuner har om at tillade salg til udlændinge. Salg af sommerhuse til udlændinge har været debatteret adskillige gange, og nu har de to kommuner taget initiativ til debat igen.

Ødelæggende
Men en lempelse af reglerne vil ødelægge det potentiale, der ligger i at udvikle turismen, mener borgmestrene i Varde, Gylling Haahr (V), og Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen (V).

- Det er helt forfejlet at åbne for salg at sommerhuse til udlændinge. Det kan godt være, at en række salg vil give penge her og nu, men på sigt vil det ødelægge den udvikling, vi ønsker i turismen. Tyskere har ikke tradition for at leje sommerhuse ud, og derfor kan sommerhusområderne stå tomme det meste af året, samtidig med at der ikke vil være sommerhuse nok at leje for turisterne, siger Iver Enevoldsen.

Vil gerne sælge
Lolland har bedt justitsministeriet om lov til salg af sommerhuse til udlændinge for netop Lolland Kommunes vedkommende.

Vesthimmerlands ønsker om en ophævelse af sommerhusreglen hænger sammen med kommunens status som frikommune. Ni kommuner har fået status af frikommune, der giver ret til at leve med færre regler end landets øvrige kommuner. Alt skal dog stadig godkendes i Indenrigsministeriet på forhånd.

ka