Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lolland parat til at sælge fritidshuse til udlændinge

TOPMØDE Økommunen vil forsøge at få Guldborgsund med på en særordning uden om det danske EU-forbehold mod at lade udlændinge overtage danske fritidshuse

Af Knud Abildtrup

LOLLAND: - Vi har ufatteligt mange ledige håndværkere, og der bliver ingenting solgt i hushandelen for tiden, så nu vil vi forsøge at få de relevante ministerier med på, at vi kan sælge fritidshuse til udlændinge, sagde borgmester på Lolland, Stig Vestergaard (S) til dknyt på KL-topmødet i Aalborg.

Danmark har siden 1973 haft et EU-forbehold, der forhindrer udlændinge i at erhverve sommerhuse - som eneste EU-land iøvrigt.

- Vi møder i kommunen ikke længere modviljen mod at se sommerhuse på udenlandske hænder, sagde Stig Vestergaard. Vi aftalte på seneste økonomiudvalgsmøde, at vi vil prøve at få Guldborgsund med på en henvendelse til Miljøministeriet om sagen.

Tidligere borgmester i Guldborgsund, Kaj Petersen (S) er ikke umiddelbart begejstret for forslaget, men heller ikke helt afvisende:

- En del af baggrunden for forbeholdet er jo nok Danmarks lidenhed ... 80 millioner tyskere og så bare fem millioner danskere. Jeg er ikke sikker på, at det er en pissegod idé. Det er jo en følsom sag, sagde han.