Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Energiklyngecenter lever videre som forening

14 kommuner og Region Sjælland bakker op om en videreførelse af Energiklyngecenter Sjælland, der videreføres forening
23. MAR 2012 13.41

SJÆLLAND: Centret har siden sin start i 2009 været finansieret af regionale og internationale projektmidler. En finansiering der ophører 1. maj 2012. Men der er fortsat behov for en koordineret og fælles indsats på energi- og klimaområdet på tværs af kommunerne. Derfor blev det på den stiftende generalforsamling bestemt at føre Energiklyngecenter Sjælland videre som en erhvervsdrivende forening.

Centret får fra 1. maj en ny bestyrelse bestående af: Lars Mørk, Ringsted Kommune, Anders Asmind, Holbæk Kommune, Flemming Kortsen, Slagelse Kommune, Martin Holgaard, Roskilde Kommune og Tonni Kragh, Region Sjælland.

- Hvad er det, vi er bedre til sammen end hver for sig? Det spørgsmål stiller vi ofte vores kommunale samarbejdspartner. Vi leder hele tiden efter projekter, som har fællesnævnere for kommunerne i Region Sjælland, og hvor det giver mening at løfte i flok, og dele erfaringerne med hinanden, siger centerchef, Helle Voss Marker

Energiklyngecenter Sjælland har de sidste to år skabt energiklynger på tværs af kommunerne i Region Sjælland. Der er sat projekter i søen om energilandsbyer, erhvervssamarbejder, hvor kommunernes håndværkere får mulighed for efteruddannelse på energifronten, samtidig med at de samles i nye samarbejdsformer for tværs af faggrænser. Der samarbejdes også på tværs af kommunegrænserne om vindenergi, biogas, nærvarme og grønne indkøbsordninger. Som sidste nye skud på stammen skal Energiklyngecenter Sjælland sammen med Symbiosecentret i Kalundborg hjælpe med at udbrede symbiosetankegangen til øvrige kommuner i regionen. Planer som nu kan blive indfriet med centrets videreførelse.

Fakta:
Energiklyngecenter Sjælland finansieres fra 1. maj 2012 af Region Sjælland samt følgende kommuner: Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Sorø, Stevns og Vordingborg.

Kommunernes bidrag er relativt og afhænger af indbyggertallet i hver enkelt kommune. Energiklyngecenter Sjælland blev etableret i 2009 på baggrund af en fælles ansøgning fra Kalundborg, Roskilde og Lolland kommuner.

Foto: http://www.flickr.com/photos/andjohan/1022097482/sizes/z/in/photostream/

lcl