DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Dyr nødløsning for Aarhus Rutebilstation

KORT NYT27. AUG 2020 14.15

AARHUS: For 20 mio. kr. opfyldning med sand er den løsning, Aarhus Byråd er enedes om for den sammenstyrtningstruede parkeringskælder under Aarhus Rutebilstation, skriver Århus Stiftstidende. Foruden selve beslutningen var alle også enige om, at der i den grad var tale om en nødløsning.

Den kommer, efter at parkeringskælderen over hals og hoved blev lukket og dele af rutebilstationens overjordiske arealer afspærret i slutningen af sidste år, da en inspektion efter årtiers forsømmelser konstaterede akut sammenstyrtningsfare. Den samlede pris for nødløsningen nærmer sig nu dermed 28 mio. kr. plus trafikale gener i endnu et års tid.

Sand-opfyldningen bliver et anlægsarbejde af ni måneders varighed og en trafikbelastning på 400-600 lastbiler og afspærringer af dele af det omkringliggende vejnet. Oveni prisen for dette arbejde kommer små fire mio kr., der er brugt på forhånd til undersøgelser og afværgeforanstaltninger, og andre fire mio. kr. til ny vejbelysning, lyssignaler og skilte, skriver Århus Stiftstidende. 

mk