Sand, grus og jord skal fyldes i p-kælder under rutebilstation
P-kælderen under Aarhus Rutebilstation er i så dårlig stand, at pladsen har været afspærret i næsten fem måneder. Nu skal p-kælderen fyldes op med grus og jord.
Foto: Anni Kristensen

Sand, grus og jord skal fyldes i p-kælder under rutebilstation

En opfyldning af p-kælderen under sammenstyrtningstruet rutebilstation er den mest fleksible løsning.

AARHUS: Den tekniske tilstand af betondækket ved Aarhus Rutebilstation er så ringe, at rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) nu foreslår, at p-kælderen under bliver fyldt op med sand, grus eller jord. Det oplyser Aarhus Kommunes tekniske forvaltning.

Rutebilstationen kan efterfølgende tages i brug igen, og området vil samtidig være stabilt og brugbart til at byudvikle, når Aarhus Byråd lægger sig fast på, hvad områdets fremtid skal være.

Rutebilstationen blev lukket i oktober på grund af akut nedstyrtningsfare i p-kælderen under stationen. Senere viste det sig, at eksperter havde advaret om manglende vedligehold i mere end tre årtier.

En ny rapport om forholdene under rutebilstationen viser, at restlevetiden for betondækket, som i dag er i anvendelse, er ganske kort, og den afspærrede del står heller ikke til at redde. Derfor er der brug for hurtig handling, som samtidig giver de bedste muligheder for den fremtidige udvikling af området.

Andre p-kældre kræver handling
- Vi peger på en løsning, der giver luft til at planlægge den langsigtede udvikling af området – uden spild af for mange ressourcer. P-kælderen bliver fyldt op af jord, grus eller sand, og samtidig sikrer vi en grundig kortlægning af kælderen, der bliver en fordel for fremtidens udviklere af området. Vi kan sige, at vi byggemodner på forhånd, siger Bünyamin Simsek.

Opfyldningen af rutebilstationen vil kunne ske i etaper for at genere bustrafikken mindst muligt. Helt undgå påvirkninger er dog en umulighed.

- Vi er meget opmærksomme på de gener, omlægningerne kan give for alle dem, der benytter den kollektive trafik. Derfor vil vi i dialog med Midttrafik søge de bedste løsninger for den periode, hvor arbejdet er i gang, siger Bünyamin Simsek.

Problemerne på rutebilstationen har fået kommunen til at undersøge andre p-kældre i Aarhus. To af dem kræver handling 'inden for kort tid'.

MG