Siden 2007 er antallet af børn på specialcentre for kommunikationshandicap faldet markant, skriver Jyllands-Posten. Kommunerne holder på pengene frem for at hjælpe børnene, lyder kritikken fra bl.a. John Jørgensen, forstander for Institut for Kommunikation og Handicap i Region Midtjylland.
På sit center har han oplevet en nedgang i børn på 56 pct. inden for de seneste to år. Han støttes af forstander Steen Friis fra Nyborgskolen, en af Danmarks største døveskoler. Her er der 20 elever tilbage, for elevtallet er faldet med 70 pct. siden 2007. Tendensen er den samme på de øvrige døveskoler og synscentre.
Danske Regioner ønsker nu ændringer og vil gerne overtage drift, udvikling og etablering af tilbudene. 'Vi vil se på det højt specialiserede område, for der er sket en afspecialisering', forklarer næstformand Carl Holst (V). Socialminister Karen Hækkerup (S) forstår bekymringen og vil sikre, at der ikke går viden tabt på området.
Hos KL mener man, at børnene bør holdes i nærmiljøerne, siger Jane Findahl (SF), formand for børne- og kulturudvalget.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.