
Det viser en undersøgelse fra SFI om skolernes rolle i at få de unge videre i uddannelse.
Folkeskolen har en betydning for, om unge får en uddannelse. Andelen af elever, som begynder på eller gennemfører en ungdomsuddannelse, varierer en hel del mellem folkeskolerne rundt om i landet. SFI har målt skolerne i forhold til at få eleverne videre i uddannelse.
Undersøgelsen viser, at de bedste skoler får cirka 20 procent flere elever i gang med en ungdomsuddannelse i forhold til forventet. Det vil sige, at når der er taget højde for elevsammensætningen og deres sociale baggrund, så er disse skoler i stand til at få flere elever ind på en ungdomsuddannelse end andre skoler.
Landkommuner bedst
Blandt de 20 procent af skolerne, der er bedst til at få elever videre i uddannelsessystemer, er der en overvægt af skoler i yder- eller landkommuner. Blandt skolerne i den nederste femtedel er der til gengæld en overvægt af kommuneskoler i mellemstore kommuner udenfor hovedstadsområdet.
SFI har også undersøgt, om det er bedst at gå videre efter 9. eller 10. klasse i forhold til at begynde eller gennemføre en ungdomsuddannelse. Det viser sig, at det ikke har betydning, hvilket klassetrin elever forlader folkeskolen på. Det har derimod positiv betydning, at eleven går i gang direkte efter folkeskolen og ikke holder pause fra uddannelsessystemet.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.