Byråd satte punktum for Odeon - uden undskyldning

ODENSE: De tager advokatundersøgelsen til efterretning, de kritiserer, at Odeon har løjet, og med det sætter de et punktum for den omdiskuterede sag. Sådan konkluderede et enigt byråd, da politikerne onsdag - endnu engang - havde Odeons afvisning af den systemkritiske og kinesiske dansetrup Shen Yun på dagsordenen, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det har været en uskøn og rodet affære, men med advokatundersøgelsen bliver der slået en stor pæl igennem spekulationerne om diskrimination og selvcensur, opsummerede borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

De svar ligger der nu, og med advokatundersøgelsens konklusion om, at der ikke har været noget direkte eller indirekte pres på Odeon fra kinesiske repræsentanter og ikke har været nogen form for selvcensur, ønsker også Enhedslisten at komme videre: - Vi er glade for, at sagen er blevet undersøgt, og vi vurderer ikke, der er potentiale i sagen til at tage yderligere skridt, sagde Reza Javid (EL), og så gentog han sin opfordring til Odeons ledelse om at levere en undskyldning til både kommune og offentlighed for at have løjet om baggrunden for aflysningen, der ifølge undersøgelsen skal findes i Shen Yun-arrangementets 'betydelige ressourcetræk'.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt