Kommunerne ser alt for ofte tvangsanbringelser som den sidste udvej, men det kan koste dyrt for barnet. Derfor skal de tænkte dem ind langt tidligere, mener Socialpædagogernes formand, Benny Andersen.
60 pct. af alle anbringelser sker, efter at børnene er fyldt 13 år, men tidligere indgriben giver større chance for at lykkes, fortæller han til Kommunen.dk.
- Det er selvfølgelig meget indgribende, men der skal man konsekvent tage barnets tarv som udgangspunkt. Så kan man også tage det løbende, en anbringelse er ikke forever, siger Benny Andersen.
Formanden efterlyser også bedre vilkår for plejeforældrene, som ofte ender med at sidde med bureaukrati i stedet for børnene.
- De vil allerhelst bare bruge kræfterne på at hjælpe børnene ind i livet, men de bruger meget energi på forhandling med kommunerne om deres livsvilkår, siger Benny Andersen til Kommunen.dk.
De savner fx retningslinjer for fx opsigelsesvarsel og pension. Læs hele historien på Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.