Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ældre skal selv betale for robot-hjælp

Det skal være lovligt for landets kommuner at give afslag på støvsugning i hjemmet med henvisning til, at borgeren kan anskaffe sig en robotstøvsuger
1. FEB 2012 6.43

FOLKETINGET: Det fastslår fastslår indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R).

Ministeren træder dermed i aktion til fordel for de kommuner, der i de senere måneder har forsøgt at presse robotstøvsugning i hjemmehjælpen igennem - og hvor borgerne selv har skullet købe robotterne, skriver Politiken.

Vestager vil først undersøge, om kommunerne allerede nu med loven i hånden kan erstatte en kommunal hjemmehjælper med borgerens egen robotstøvsuger. Ellers vil Margrethe Vestager arbejde for at gøre det lovligt.

- Når der kommer ny teknologi, som kan erstatte menneskelig arbejdskraft i den kommunale sektor, skal reglerne tilpasses til det.

- Det betyder ikke, at der ikke skal komme nogen i de ældres hjem længere, for dels skal der stadig gøres rent på andre måder, dels skal der stadig udøves personlig pleje, siger ministeren til Politiken.

I Ældresagen kalder chefkonsulent Olav Felbo udspillet 'sørgeligt'.

- Regeringen giver grønt lys for at fratage tusinder af svækkede mennesker gratis hjælp, privatisere ansvaret og lade de ældre selv rode med det, siger Olav Felbo og understreger, at indførelse af ny velfærdsteknologi skal være frivillig.