Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Grønt lys til at henvise ældre til robotstøvsugere

Også Statsforvaltningen har nu accepteret, at Billund Kommune har afvist at støvsuge hos en borger og i stedet henvist til at købe en robot
18. NOV 2011 6.26

BILLUND: Dermed står en afgørelse fra Det Sociale Nævn ved magt, oplyser Jyllands-Posten. En robotstøvsuger koster  typisk 2.500-3.000 kr.

Sagen har været fulgt med interesse hos landets øvrige kommuner, der ifølge Anny Winther (V), formand for social- og sundhedsudvalget i KL, står på spring for at spare penge ved at kopiere Billund-modellen.

KL tolker tilsynets beslutning sådan, at kommunerne nu frit kan pålægge borgere selv at investere i moderne teknologi, når den - som en robotstøvsuger - er faldet så meget i pris, at det kan kaldes et almindeligt forbrugsgode.

Rådmand Jane Jegind (V), Odense, glæder sig over afgørelsen, fordi kommunen nu ikke behøver at afvente ministeriets svar på en ansøgning om at indføre en lignende model under det såkaldte frikommune-program. Hun vil med udgangspunkt i KL's vurdering foreslå byrådet, at man straks indfører en Billund-model.

ka