Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Robot med ansigtsudtryk og stemme

Svendborgs ældrepleje får besøg af japanske forskere, der præsenterer den nyeste robot-teknologi
8. MAR 2011 11.54

SVENDBORG: - Det er planen, at robotten Telenoid skal testes overfor nogle af dagcenterbrugerne. På den måde kan Svendborg Kommune komme med helt i forreste række, når det handler om udvikling af nye velfærdsteknologiske produkter, fortæller projektleder Martin Fischer, Svendborg Kommune. 

Et japansk forskerteam medbringer desuden deres allernyeste minirobot, kaldet Elfoid. Den havde verdenspremiere i Japan for to uger siden, og det er nu første gang, den vises uden for Japan. Elfoid er menneskelignede dukke i lommestørrelse, som kan bruges som mobiltelefon. Elfoid kan transmittere ansigtsudtryk og stemme, så man kan føle tilstedeværelsen af den, man taler med. 

Robotten Telenoid er er 70 cm, høj og vejer ca. 4 kilo. Dens ansigt er livagtigt med bevægelser og den kan fjernstyres via internet. Den kan tale via operatørens stemme fra f.eks. værelset ved siden af, eller over længere afstande.

De japanske forskere er ved at undersøge, hvordan robotten kan bruges som et redskab til at snakke med andre med, såsom børnebørn, venner, lægen og plejepersonale. Robotten kan også observeres ens sundhedstilstand og den kan bruges ved gymnastik, robotten kan f.eks. sige: 'løft mig'.

Robotten er tænkt som et redskab der øger tryghed for de ældre, oplyser Svendborg Kommune.

ka