Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus skærer på ældreområdet

BUDGET 2012 Ældreområdet i Aarhus vil blive beskåret med 34 millioner kroner årligt de næste fire år
19. SEP 2011 9.35

AARHUS: Sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF) fremlægger i dag et oplæg om, at administrationen på ældreområdet vil blive skåret med 34 mio. kr. årligt de næste fire år.

Hun lægger ikke skjul på, at det kommer til at gøre ondt;

- Selv om hver eneste krone sparet på administration er en krones mindre besparelse på tiden sammen med de ældre, så vil det betyde forringelser for borgerne, for eksempel i form af længere sagsbehandlingstider. Og så er det klart, at medarbejderne vil mærke, at der bliver tyndet ud i den øverste ledelse, og at vores lokalcentre bliver slået sammen i større enheder, vil heller ikke gå ubemærket hen, siger hun.

Færre får hjælp
Ud over besparelser på administrationen lægger rådmanden op til at hente besparelser ved at skifte fra såkaldte kompenserende tilbud til rehabiliterende tilbud. På sigt betyder det, at færre borgere vil modtage hjælp fra kommunen.

- Langt de fleste borgere vil gerne leve et liv uden indblanding fra kommunen, og det hjælper vi dem med ved at lave en intensiv rehabiliterende indsats i en kortere periode. Men jeg vil slet ikke afvise, at mange borgere vil opleve det som en decideret serviceforringelse, når de selv skal til at klare flere ting, siger Dorthe Laustsen.

srl