Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus skal igen spare i stor skala

BUDGET 2012 Igen i år er de udsigt til en stor sparerunde: 227 mio. kr. i 2012 og 300 mio. kr. i 2013-15
5. SEP 2011 11.14

AARHUS: I dag præsenterede Magistraten i Aarhus Kommune sit budgetforslag forud for de kommende budgetforhandlinger, oplyser rådmand Dorthe Laustsen (SF).

For andet år i træk står Aarhus Kommune over for en sparerunde, hvor det er nødvendigt at finde besparelser for 227 mio. kr. i 2012 og 300 mio. kr. i 2013-15 for fortsat at sikre balance i kommunens økonomi.

Dorthe Laustsen anerkender, at med de økonomiske rammer, som regeringen har udstukket, er det nødvendigt med endnu en sparerunde:

 

Sidste års sparerunde på 361 mio.kr. blev i høj grad gennemført via administrative besparelser og generelle effektiviseringer. Effektiviseringsmulighederne er derfor i stort omfang allerede gennemført.

Det betyder, at den kommende sparerunde ikke i samme omfang kan gennemføres uden, at borgerne vil opleve et fald i kommunens serviceniveau.

 

Magistraten foreslår i sit budgetforslag dannelsen af en udviklingspulje, der skal imødekomme de langsigtede økonomiske udfordringer gennem investeringer i bl.a. innovation, velfærdsteknologi, digitalisering og energibesparende tiltag.


ka