Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg og Hjørring uenige om slam

Hjørring Vandselskab har smidt 275 ton slam ud på et areal med særlige drikkevandsinteresser i Nørresundby
KORT NYT26. MAJ 2011 11.39

AALBORG / HJØRRING: Aalborg Kommune er langtfra tilfreds med sagen, da man for længst har frabedt sig slamleverancer fra andre kommuner. Slammet kommer nemlig fra det kommunalt ejede Hjørring Vandselskab A/S, skriver Nordjyske.

- Det er noget forbandet svineri - kort og godt, mener forsyningsrådmand i Aalborg Tommy Eggers (DF).

Han kan ikke forstå, at slammet bliver smidt på arealer med drikkevandsinteresser, når der findes arealer uden drikkevandsinteresser, ligesom han undrer sig over, at det kommunaltejede selskab ikke retter sig efter henstillingerne fra Aalborg.

I Hjørring Vandselskab mener forsyningsdirektør Jon E. Lemming ikke, at man har gjort noget forkert.

- Vi ser ikke noget problem i at udbringe slammet. Vi kender ikke indvindingsområderne, og vi bringer ud i hele Danmark, hvis vi kan komme af sted med det, siger Jon E. Lemming, der peger på, at vandselskabet har overholdt alle procedurer i sagen. Derfor kan man ikke tage særhensyn til Aalborg.

Aalborg Kommune kan selv indgå aftaler med landmænd i områder med drikkevandsinteresser, så landmændene ikke kan modtage slammet, påpeger direktøren.

- Set med vores øjne er det lidt som om, at Aalborg forsøger at få os til at sikre deres drikkevand, i stedet for, at de selv sørger for at sikre det.

ka