»Indtil videre er der ikke fremkommet ny viden, der betinger en ændring af den hidtidige praksis for anvendelse af spildevandsslam på landbrugsjord. Resultaterne af studier peger på, at indholdet af miljøfremmede stoffer generelt er lavt, hvilket blandt andet skyldes, at stofferne i høj grad bliver omsat, når slammet behandles på renseanlæggene,« mener Troels Lund Poulsen ifølge Randers Amtsavis.
Han understreger, at slambekendtgørelsen stiller skrappe krav såvel til indhold af tungmetaller som til udvalgte miljøfremmede stoffer.
Flere har foreslået at fjerne afgiften på at bruge slam til forbrænding. Det vil gøre det mindre tillokkende for kommunerne at sælge slam til landmænd.
For afgiften taler, at det er bedre at genanvende næringsstoffer og det organiske materiale i slammet, frem for at brænde og deponere det.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.