801 personer smittet med corona: Fra næste uge aflyses operationer
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

801 personer smittet med corona: Fra næste uge aflyses operationer

Af de 3.998 personer testet for coronavirus i Danmark er 801 bekræftet smittet. Fra næste uge vil operationer blive aflyst for at frigøre personale.
14. MAR 2020 9.51
TEMA: Corona

801 personer i Danmark er nu konstateret smittet med coronavirus, fremgår det af Sundhedsstyrelsens hjemmeside. I alt er 3.998 personer blevet testet for coronavirus herhjemme. Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag og oplyser, at yderligere 23 er indlagt, fire af dem på intensivafdelinger.

- Søndag var 30 danskere smittede, og nu er vi over 800 smittede. Det er en alvorlig stigning. Det er en stigningstakt, som vi sætter ind over for med alt, hvad vi har af initiativer for at få afdæmpet, siger han.

Det stigende antal smittede betyder, at Danske Regioner må udskyde operationer for at gøre plads til coronasmittede patienter. Det vil regionerne starte med i næste uge, og aflysninger eller udsættelser vil stige i takt med, at der skal frigøres kapacitet:

- Det vil være en vurdering på den enkelte sygehusenhed, hvor mange operationer der må aflyses for at frigøre personale og fysisk plads til danskere, der er smittede, siger regionernes formand, Stephanie Lose (V).

Med den hastelovgivning, som Folketinget vedtog torsdag, og som træder i kraft tirsdag, vil behandlingsgarantien og andre patientrettigheder blive suspenderet, så alle ikke nødvendige operationer kan udskydes. Akutte og livstruende tilstande som fødsler, hjerteoprationer og kræftforløb vil stadig finde sted.

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm forklarer, at der altså går lidt tid, før effekten af myndighederne tiltag vil vise sig i antallet af smittede.

Ritzau / eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev