Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

115 mio kr. til udvikling i yderområder

Fonden Realdania vil være med til at forbedre livskvaliteten i udkantsområder
14. OKT 2011 13.11

De danske landdistrikter og udkantsområder er ramt af afvandring, men der er masser af potentiale til at vende udviklingen, mener man i fonden Realdania.

Derfor har Realdania med en kampagne, som hedder 'Stedet Tæller', afsat en pulje på 115 millioner kroner, som kan søges af kommuner, borgerforeninger, lokale aktionsgrupper og private idémagere, der har visioner for at udnytte og udvikle herlighederne i deres lokalområde.

- Vi skal ikke skabe landet om til byen, men ved at udnytte de stedbundne potentialer, kan vi være med til at styrke livskvaliteten i de danske yderområder, fsiger Realdania direktør Hans Peter Svendle.

'Stedbundne potentialer' kan for eksempel være kulturarv i form af bygninger og landskaber, naturområder eller lokale håndværk. Det kan også betyde en særlig lokal kultur, viden, selvforståelse eller sociale netværk.

Til projekter i 34 kommuner
De 115 millioner kroner udloddes over en femårig periode. Pengene kan søges til projekter i de 34 kommuner, der omfattes af den differentierede planlov, betegnes som en yderkommune i forhold til uddelingen af landdistriktsmidler eller er berettiget til at modtage strukturfondsmidler af EU.

Derudover kan der også søges støtte til projekter på en række småøer, der rent formelt ikke tilhører yderområderne.

Der er ansøgningsfrist den 16. januar.

krn