
De danske landdistrikter og udkantsområder er ramt af afvandring, men der er masser af potentiale til at vende udviklingen, mener man i fonden Realdania.
Derfor har Realdania med en kampagne, som hedder 'Stedet Tæller', afsat en pulje på 115 millioner kroner, som kan søges af kommuner, borgerforeninger, lokale aktionsgrupper og private idémagere, der har visioner for at udnytte og udvikle herlighederne i deres lokalområde.
- Vi skal ikke skabe landet om til byen, men ved at udnytte de stedbundne potentialer, kan vi være med til at styrke livskvaliteten i de danske yderområder, fsiger Realdania direktør Hans Peter Svendle.
'Stedbundne potentialer' kan for eksempel være kulturarv i form af bygninger og landskaber, naturområder eller lokale håndværk. Det kan også betyde en særlig lokal kultur, viden, selvforståelse eller sociale netværk.
Til projekter i 34 kommuner
De 115 millioner kroner udloddes over en femårig periode. Pengene kan søges til projekter i de 34 kommuner, der omfattes af den differentierede planlov, betegnes som en yderkommune i forhold til uddelingen af landdistriktsmidler eller er berettiget til at modtage strukturfondsmidler af EU.
Derudover kan der også søges støtte til projekter på en række småøer, der rent formelt ikke tilhører yderområderne.
Der er ansøgningsfrist den 16. januar.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.