Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mange ansatte løste uvante opgaver under krisen
Der har været brug for ekstra hjælp til rengøring af legetøj og andre opgaver i fx daginstitutioner.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Mange ansatte løste uvante opgaver under krisen

Især ældreområdet fik hjælp af medarbejdere fra andre faggrupper. KL glæder sig over fleksibiliteten.

Mange kommunale medarbejdere, som normalt arbejder bag pc-skærmen eller ved skranken, gav en hjælpende hånd med rengøring eller afspritning på legepladsen under coronakrisen.

72 af 83 kommuner, som har svaret på en rundspørge fra KL's nyhedsmagasin Momentum, har haft medarbejdere, som har arbejdet inden for et andet overenskomst- eller fagområde.

Det er især akademikere, pædagoger og administrativt personale, som har taget en uvant tørn, og det er især ældreområdet, daginstitutioner og skolerne, som har haft brug for de ekstra hjælpende hænder, viser rundspørgen.

Michael Ziegler (K), formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg mener, at undersøgelsen er en flot vidnesbyrd om den fleksibilitet, velvilje og kreativitet, som medarbejdere i kommunerne har udvist i den ekstraordinære situation.

- Det er fantastisk at se, at den danske model også virker i
sa? ekstraordinære tilfælde, og at arbejdsgivere og arbejdstagere kan løse udfordringerne i fællesskab. Det bidrag skal de faglige organisationer have stor anerkendelse for. Og jeg må også bare sige tak til alle de kommunale medarbejdere, som har arbejdet og arbejder benhårdt derude og udviser stor fleksibilitet i en svær tid, siger han til Momentum.

Bonuseffekt

Mange af de ansatte har også oplevet det midlertidige jobskift som givende, fortæller formanden for Djøf Offentlig, Sara Vergo.

- Flere fortæller, at det også har haft den bonuseffekt, at man faktisk kommer ud i det, man arbejder med på den anden side
af rådhusmuren. Vi har for eksempel administrativt personale på daginstitutions- eller skoleområdet, som har hjulpet til i børnehaver og på skoler og føler, at det har været rigtig dejligt komme ud og møde kolleger, børn og forældre og se, hvordan deres hverdag er, siger hun til Momentum. 

De midlertidige jobskift skyldes, at KL og Forhandlingsfællesskabet 22. marts indgik en fælleserklæring om, at medarbejdere kunne få andre arbejdstider, arbejdssteder eller arbejdsopgaver end normalt under coronakrisen. Parterne har aftalt, at det gælder til 14. juni. Derudover kan man lokalt aftale at videreføre allerede indgåede aftaler eller indgå nye lokale aftaler om gensidig fleksibilitet frem til den 31. august.

Læs hele historien hos Momentum.

ak