Vildsvinehegn aflyser genforeningsfest

KORT NYT27. DEC 2019 8.30

Det var ellers planen, at et langt sønderjysk kagebord skulle sættes op over den dansk-tyske grænse ved Rønsdam-grænseovergangen mellem Bov og Niehuus øst for Padborg den 20. juni 2020 i forbindelse med fejringen, men det knap 70 kilometer lange vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse er skyld i, at en fest i anledningen af 100-året for genforeningen bliver aflyst. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Idéen med festen tværs over grænsen blev dog født, inden den tidligere VLAK-regering fik opført det halvandet meter høje vildsvinehegn gennem Slesvig. Og nu, hvor det står der, vil det være for sært at lade kagebordet gå igennem lågen i hegnet ved Rønsdam-overgangen, lyder det fra arrangørerne. Initiativtagerne var på dansk side Padborg Friluftsscene og venskabsforeningen Alte Schule Niehuus på den tyske side, samt en stribe foreninger og institutioner på begge sider af grænsen.

- Hegnet vækker stærke følelser og er ødelæggende for os, der bor i området. Det er træls, når vi går tur og ikke godt for samhørigheden, siger Ninna Schrum, næstformand for Padborg Friluftsscene og dansk ansvarlig for flere genforeningsaktiviteter. 

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt