Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vil stoppe sprøjtegifte i haver

Vandforsyninger går sammen om at stoppe brug af sprøjtemidler
16. MAR 2011 13.55

En række sjællandske vandforsyninger vil stoppe sprøjtning med gift i villa-haver.

- Mange mener, at det er ok at bruge sprøjtemidler eller klar-til-brug midler i haven, men det mener vi ikke. Vi finder rester af sprøjtemidlerne i vores grundvand og det betyder, at vi må lukke vandboringer.  Mange mener, at det er ok at bruge sprøjtemidler eller klar-til-brug midler i haven, men det mener vi ikke. Vi finder rester af sprøjtemidlerne i vores grundvand og det betyder, at vi må lukke vandboringer, siger Anders Wolf Andresen, formand for Vestegnens Vandsamarbejde.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at Vestegnens Vandsamarbejde har inviteret vandforsyninger og kommunerne på Sjælland til at være med i kampagnen - Det handler om vores drikkevand - hvad gør du i grunden?

Kampagnen sætter fokus på den risiko, haveejeres brug af sprøjtemidler udgør for grundvandet.

Rent drikkevand er ikke en selvfølge
- Enhver, der har rejst i udlandet, ved at rent drikkevand ikke er en selvfølge. Men i Danmark er vi altså privilegerede med rent vand i vores undergrund. Det skal vi værne om, siger Anders Wolf Andresen.

Den nationale grundvandsovervågning fra 2010 viser, at der er fundet sprøjtemidler i cirka hver fjerde af de undersøgte aktive drikkevandsboringer. I 4,3 pct. af tilfældene var mængden af sprøjtemidler over den tilladte grænseværdi. Vi ser desuden, at et stigende antal boringer fra grundvandsovervågningen indeholder sprøjtemidler, som haveejere benytter den dag i dag.