Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Valgforskere om #MeToo: Partiforeninger bør allerede nu rokere i kandidatlisterne

Mens #MeToo-bevægelsen fylder i mediebilledet, kigger to valgforskere frem mod et kommunalvalg med krænkelser på dagsordenen.
17. NOV 2020 11.00
TEMA: KV21

#MeToo-bevægelsen fylder det nuværende mediebillede med krænkende borgmestre og byrådsmedlemmer. Og med blot et år til kommunalvalget kan byrådspolitikerne ikke komme udenom flere krænkelsessager og #MeToo på dagsordenen.

Robert Klemmensen, der er valgforsker og professor på Syddansk Universitet, forventer, at der allerede nu vil være partiforeninger, der rokerer rundt på kandidatlisterne og bytter de velkendte kandidater ud på baggrund af interne sager. Der vil formentlig komme en del nye ansigter som spidskandidater, mener han. 

Det er Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor på Københavns Universitet, enig i. Ifølge ham gør partierne klogt i at overveje kandidatlisterne nøje.

- Mere eller mindre alle kommuner har sager med krænkelser, og debatten vil ikke være ovre om et år. Der er formentlig ikke nogen partiforeninger, der har lyst til at udpege en spidskandidat, der har skeletter i skabet. Mange af partierne vil starte en renselsesproces på de interne linjer allerede nu, siger han.

 

Læs hele historien hos Kommunen.dk.