Regeringen og Folketinget har en målsætning om, at 85 procent af en ungdomsårgang skal have mindst en ungdomsuddannelse næste år. Og i 2015 er målet hele 95 procent. Men i fem kommuner er udviklingen gået helt i stå og i ni kommuner er det ligefrem gået den forkerte vej. Dermed halter 14 ud af landets 98 kommuner - svarende til hver syvende - efter regeringens uddannelsesmål.
Det viser en analyse af uddannelsesniveauet blandt de 20-40-årige, som Ugebrevet A4 har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.
' Det er helt grotesk, at uddannelsesniveauet falder i kommunerne. Unge uden uddannelse, får det rigtigt svært i fremtiden, fordi vi ved, at der bliver markant mindre behov for ufaglærte på arbejdsmarkedet. Hvis de unge først er gået i gang med at arbejde og er afhængige af lønchecken, får de sjældent en uddannelse senere. Det er: 'Én gang uden uddannelse - altid uden', konstaterer Mie Dalskov, privatøkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE.
cgt
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.