dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Uenighed om hvor meget der skal tages med i rigsretssag

Den ulovlige adskillelse af asylpar er hovedanklagen, men skal det også med, at Støjberg løj for Folketinget? Det er stadig uafklaret.

Der er stort flertal i Folketinget for at indlede en rigsretssag mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men der er ikke enighed om, hvad den skal omfatte. Et møde i et underudvalg til Folketingets Udvalg for Forretningsordenen endte i dag uden afklaring, og der holdes derfor møde igen onsdag.

Flertallet for en rigsretssag gælder den ulovlige adskillelse tilbage i 2016 af alle asylpar, hvis den ene var mindreårig. Uenigheden går på, om det også skal være en del af sagen, at Inger Støjberg har løjet for Folketinget. Det mener Enhedslisten og Liberal Alliance, at det skal.

Ifølge Enhedslistens medlem af underudvalget, Rosa Lund, er spørgsmålet om usandheder for Folketinget af særlig vigtighed, fordi det ikke fik konsekvenser, da det kom frem.

- Vi har set i andre situationer, hvor ministre har talt usandt over for Folketinget, at de har beklaget og er blevet gået. Ingen af delene er sket i den her sag. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at det kommer til at fylde i rigsretten, siger hun til Ritzau.

Indbringelsen af Inger Støjberg for Rigsretten skal ske ved, at et flertal stemmer for et beslutningsforslag. Det kommer efterfølgende til at fungere som anklageskrift, og det er derfor indholdet af beslutningsforslaget, der nu er til diskussion.