Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Trafikpolitikere arbejder med to mulige fragtruter

Nu er også Grenaa-Hundested kommet ind i billedet som afløser for Molsliniens fragtrute mellem Kalundborg og Aarhus
20. JUL 2011 15.25

AARHUS / KALUNDBORG: Der var flere muligheder på bordet, da Folketingets trafikpolitikere i dag mødtes i Trafikudvalget for bl.a. at drøfte lukningen af Molsliniens fragtrute mellem Kalundborg og Aarhus. Men ingen nemme eller hurtige løsninger er i spil.

Ingen af politikerne anser det for en realistisk mulighed, at staten kan få lov at udbyde en færgerute mellem Aarhus og Kalundborg i koncession - på samme måde som for eksempel færgetrafikken til/fra Bornholm. Det vil blive undersøgt nærmere, men  vil formentlig støde ind i EU's konkurrenceregler, fortæller Transportmagasinet. 

Molslinien stopper sejladsen 15. september, færgerne er solgt, og ingen tror på, at et alternativt kan være klar inden da.

Trafikpolitikerne har nu aftalt et møde i næste uge, hvor de vil mødes med alle interessenter - de berørte kommuner, vognmænd og andre erhvervsaktører. Muligheden for at genoplive den tidligere færgerute mellem Grenaa og Hundested er også dukket op.

- Vi har fået en henvendelse fra nogle investorer, som er ved at arbejde med en alternativ godsrute mellem Grenaa og Hundested, og dem inviterer vi til møde, ligesom vi inviterer kommuner og eventuelle købere til møde med trafikordførerne, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) til DR Nyheder.

En prognose siger, at 125.000 lastbiler ved rutens lukning vil blive henvist det det overbelastede østjyske motorvejsnet.

mou