Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færgetrafik mellem Kalundborg og Aarhus er en national nødvendighed

Kalundborg er bestyrtet over Molsliniens planer om at lukke færgeruten, og vil rejse sagen, når borgmesteren i dag får foretræde for Folketingets Trafikudvalg. Kommmunen håber, ny motorvej kan redde ruten
17. MAR 2011 6.38

KALUNDBORG: En eventuel lukning af færgeruten vil give mærkbare og skadelige konsekvenser for fremkommeligheden mellem de to landsdele, vil borgmesteren forsøge at overbevise politikerne om.

Kalundborg Kommune har i dag torsdag foretræde for Folketingets trafikudvalg i forbindelse med dialog om opgradering af Rute 23 til motorvej og vil i den anledning benytte lejligheden til at gå i dialog med trafikordførerne om færgeruten mellem Kalundborg og Aarhus.

- Vi ønsker en dialog og en proces der sikrer, at der også fremover er en færgerute mellem Århus - Kalundborg. En færgerute som understøtter godstransporten og som binder Danmark sammen. Det er af afgørende betydning ikke bare lokalt, men også for godstrafikken nationalt at vi fortsat har et alternativ til Storebæltsbroen, siger borgmester Martin Damm (V).

Delegationen som har foretræde for Folketingets Trafikudvalg består af borgmester Martin Damm (V), KB-medlem Sten Drejø (S), KB-medlem Allan Orris (F), erhvervschef Poul Jensen og teknik, udviklings- og kulturchef Claus Steen Madsen.

- Nyheden om færgedriften på Kalundborg-Aarhus er endnu et argument for at få opgraderet Rute 23 til motorvej hurtigst muligt. En motorvej hele vejen til Kalundborg vil understøtte grundlaget for færgedrift mellem Kalundborg og Aarhus, siger Claus Steen Madsen.

mou