Tilgængelige UU-vejledere virkede på elevernes valg

KORT NYT21. MAJ 2021 14.27

REBILD: Hver uge kan eleverne i 9. og 10. klasse i Rebild Kommune træffe en af UU-vejlederne på skolen. Det er en del af baggrunden for kommunens gode resultat med at få unge til at vælge erhvervsuddannelser, oplyser kommunen, som har fået ”Ørneprisen” og 100.000 kr.

Prisen er et led i regeringens indsats og går til den kommune, der har haft størst stigning i antallet af ansøgere til en erhvervsuddannelse i forhold til året før. I 2021 gælder det 127 af eleverne i 9.og 10. klasse i Rebild svarende til 32,8 pct. Sidste år var det 98 elever svarende til 24,4 pct. 

Kommunen har også fastholdt erhvervspraktik i 9. klasse som noget, der har styrket interessen for erhvervsuddannelserne. Et tilbud flere andre kommuner har sparet væk. En stor del af det materiale, vejlederne bruger, kommer fra uddannelserne selv, de faglige organisationer, Dansk Industri med flere. Det består blandt andet af videoer og spil, og forskellige ung-til-ung-kampagner, ligesom unge influenter også har været med til at formidle budskaberne.

ka