Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Esbjerg Kommune

Tidligere S-frontfigur i Esbjerg er nu i stald hos ærkerivalen Venstre

Efter tre måneder som løsgænger er Søren Lambertsen skiftet til borgmesterpartiet, der nu er to mandater større end hans gamle parti, som han forlod tidligere i år.
4. MAJ 2020 9.06

ESBJERG: Venstre i Esbjerg Byråd har i weekenden fået et medlem mere, og Socialdemokratiet har beskæmmet måttet se sin tidligere gruppeformand gå til borgmesterpartiet. Stillingen er dermed 12 til V og 10 til S mod før 11-11, og oveni afviser den styrkede blå side et krav om at levere den medbragte udvalgsformandspost tilbage til den røde side.

Hovedpersonen i dramaet er byrådsmedlem Søren Lambertsen, som efter års intern uro i den socialdemokratiske byrådsgruppe ikke orkede at fortsætte som gruppeformand (december 2019) og dernæst heller ikke længere orkede partiet (februar 2020). Nu, efter tre måneder som løsgænger, er han medlem hos det Venstre, som trods tilbagegang lykkedes med at beholde borgmesterposten ved KV17 og dermed lagde grunden til frustrationerne og den interne splid i Socialdemokratiet.

Selv siger Søren Lambertsen til JydskeVestkysten, at han som byrådsmedlem siden KV13  'går i den samme retning, som jeg hele tiden har gjort, men øvelsen har været at finde de rigtige at gå sammen med'. I hans gamle parti tog man i sin tid hans farvel nogenlunde fattet, men skiftet fra at være løsgænger til at være en del af holdet hos ærkerivalen har vakt stærkere følelser.

Socialdemokratiets nye gruppeformand, den anden efter at Søren Lambertsen opgav posten i december, mener 'rent moralsk (...) at blå blok bør aflevere den udvalgsformandspost', siger gruppeformand Jørgen Ahlquist til JydskeVestkysten. Han lufter muligheden for at gå i byrådssalen med en forslag om omkonstituering.

Det skal han være velkommen til, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til samme avis, med tilføjelsen at 'det kommer ikke til at ændre noget'. Han henviser dels til, at konstitueringen efter KV17 skete på navn, dels at Socialdemokratiet stiltiende accepterede, at Søren Lambertsen beholdt sin udvalgsformandpost, da han blev løsgænger.