Ti byer får støtte til beskyttelse mod oversvømmelser

KORT NYT28. JUN 2021 12.30

Som følge af klimaforandringer er flere danske kystbyer truet af stigende vandstand og oversvømmelser. Sammen med Kystdirektoratet har Realdania uddelt ti mio. kr. til ti plan- og procesprojekter i forskellige byer, der skal rustes til fremtidens klima og udvikle bæredygtige byområder. Det skriver Realdania.

Gennem partnerskabet Byerne og det stigende havvand ønsker Kystdirektoratet og Realdania at mindske konsekvenserne af oversvømmelser. Det skal projekterne i de ti byer nu bidrage til og være med til at finde løsninger for klimatilpasning. Derudover skal partnerskabet være med til at samle viden og udvikle og nytænke løsninger. Nogle af projekter er:

  • Ebeltoft, Syddjurs Kommune - Borgerdreven byudvikling skal integreres i udviklingsprocessen for at skabe en strategisk plan for at sikre en klimarobust kyst. (Støttet med 1,5 mio. kr.)
  • Strøby Egede, Stevns Kommune - Der skal udarbejdes med og politisk vedtages en vision, der skal understøttes af en strategi for at sammentænke byudviklingen. (720.000 kr.)
  • Taarbæk, Lyngby-Taarbæk Kommune - Skabe en plan for Taarbæks møde med Øresund med fokus på stedets identitet og henblik på en langsigtet vision og helhedsløsninger for kystsikringen. (Én mio. kr.)
  • Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune - Med et klimaprojekt skal der udformes stormflodsikring, der samtidig går ind under og bevarer købstadens arkitektoniske udtryk og kulturarv. (1,03 mio. kr.)
  • Skive, Skive Kommune - Sammentænke byudvikling og klimatilpasning i udviklingen af en tilpasningsdygtig strategisk udvikling. (1,2 mio. kr.)

Se alle de udvalgte projekter.

mh