Kommunernes gebyrer for byggesagsbehandling svinger fra nogle få tusinde til op til 300-400.000 kr. Nu bliver det lettere for borgere og virksomheder at sammenligne, hvad det koster at få en byggesag behandlet i de forskellige kommuner.
Erhvervs- og Byggestyrelsen har indhentet oplysninger fra kommunerne og har lavet en samlet oversigt over byggesagsgebyrerne, oplyser styrelsen.
- Der er store forskelle på gebyrerne i de forskellige kommuner. Vi skaber nu klarhed over gebyrerne, så borgere og virksomheder får mulighed for at sammenligne, hvad det koster at få en byggesag behandlet i kommunerne. Jeg håber, at oversigten også giver anledning til styrket konkurrence kommunerne imellem på byggesagsgebyrerne, siger direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen.
Gebyr eller skat
Kommunerne kan selv vælge, om byggesagsbehandlingen skal finansieres via gebyropkrævninger eller via skatten. Dermed bliver det op til den enkelte kommune, om gebyret skal dække de fulde omkostninger til byggesagsbehandlingen, eller om det skal være lavere, så resten af omkostningerne skal dækkes via skatteindtægterne.
Siden 1. april i år har alle landets kommuner skullet opdele deres byggesagsgebyrer efter fem fastlagte bebyggelseskategorier, f.eks. enfamilieshuse, landbrugs- og fabriksbygninger.
Se kommuneoversigt
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.