Strejke medfører nyt efterslæb af udskudte behandlinger
15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud efter behandlingsgarantien.
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Strejke medfører nyt efterslæb af udskudte behandlinger

I sidste uge blev 3.608 behandlinger udskudt. I alt 45.951 er blevet udskudt under sygeplejerskestrejken.

I sidste uge blev yderligere 3.608 behandlinger udskudt som følge af sygeplejerskestrejken. Det fremgår af tal fra de fem regioner.

Foruden Region Syddanmark, som opgør tallene anderledes, drejer det sig om 1.815 ambulante aftaler, hvor patienten ikke er indlagt, og 421 kirurgiske indgreb.

Region Syddanmark opgør ikke tallene i henholdsvis ambulante aftaler og kirurgiske indgreb, men oplyser i stedet på sin hjemmeside, at der i sidste uge var i alt 1.372 aflyste behandlinger.

Dermed stiger antallet af udskudte behandlinger under sygeplejerskestrejken til 45.951, der startede 19. juni.

15.000 sendt videre til det private

I en pressemeddelelse fra Dansk Sygeplejeråd siger formand Grete Christensen, at det er forventeligt, at antallet af udskudte behandlinger vil stige.

- Det har vi det selvfølgelig ikke godt med som sygeplejersker, men det er den eneste måde, vi kan få arbejdsgiverne i tale på, siger hun.

Uden at medregne Region Sydjylland er der altså under strejken blevet udskudt 21.124 ambulante aftaler. I alt 6.539 kirurgiske indgreb er blevet udskudt.

Med til billedet hører, at 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet.

Ritzau