Statsrevisorerne siger farvel til 39 års erfaring

De tre længst siddende statsrevisorer går samtidig.
31. MAJ 2022 16.17

Halvdelen af Folketingets seks statsrevisorer bliver udskiftet ved det nye folketingsårs start 1. oktober. Derved forsvinder 39 års erfaring fra institutionen.

De tre, der fortsætter, kom alle til i 2021. Det er De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard, Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn Jensen og Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen med tilsammen tre års statsrevisorerfaring.

De får følgeskab af Venstres politiske ordfører Sophie Løhde, SF's tidligere formand Holger K. Nielsen og De Radikales landsformand Mikkel Irminger Sarbo. De erstatter Henrik Thorup (DF), Klaus Frandsen (R) og Frank Aaen (EL), der stopper efter henholdsvis 24 år, 11 år og fire år.

Udskiftningen betyder, at statsrevisorerne skal vælge ny formand. Det har traditionelt været den med længst anciennitet, og af de tre der fortsætter, har Mette Abildgaard et halvt år mere på bagen end de to andre.

Hun siger dog til Ritzau, at statsrevisorerne skal se på, om den model skal fortsætte fremover. Det vigtigste er, siger hun, at formanden er en politiker fra et oppositionsparti.