Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Solrød: - Køge bryder jernbaneløfte

Uenighed om linjeføring af jernbane og nu også om de kommunale regninger
KORT NYT8. JUL 2011 9.43

KØGE / SOLRØD: Seks kommuner syd for København med Solrød i spidsen mener, at Transportministeriet bør være med til at betale de udgifter, som kommunerne får i forbindelse med jernbanebyggeriet af Køge-linien. Det gælder udgifter til både byggetilladelser og miljøgodkendelser. men Køge vil ikke være med i den henvendelse, skriver Dagbladet.

- Det var en klokkeklar aftale, at vi i kommunerne var enige om, at vi var uenige om linieføringen, men at vi ville bakke hinanden op efterfølgende. Jeg synes, at Køge bryder det løfte og den musketered, vi havde indgået i København Syd-samarbejdet, siger Solrød-borgmester Niels Hörup (V).

- Det er rigtigt, men det betyder ikke, at vi skal stå sammen om alt, hvad der vedrører den nye jernbane, uden at drøfte det først. Vi er grundlæggende uenige med Solrød om denne her jernbane, som vi har kæmpet for at få til Køge. Når den så kommer, vil vi ikke stille os op og kræve betaling i ministeriet for det arbejde, som jernbanen udløser hos os, siger Køge-borgmester Marie Stærke (S).

ka